penktadienis, spalio 28, 2011

Times

Tradicinis kaip kiaušinienė

Jei Times šriftas būtų skonis, jį paragavę pajustume tradicinius britų pusryčius. O būtent – kiaušinienę su beikonu!

Nes… Times buvo sukurtas (o kūrė jį trys žmonės: Stanley Morison, Starling Burgess ir Victor Lardent) 1931 m. britų laikraščiui The Times ir ištisus dešimtmečius šį fontą anglai ir anglienės rijo akimis kiekvieną rytą bešlamšdami riebią kiaušinienę su paršiuko juostelėmis.





Ingredientai:
kiaušiniai
raikyta forminė balta duona
itin plonai raikyta vytinta, sūdyta arba rūkyta kiaulienos šoninė
prieskoniai pagal skonį - rekomenduojame juoduosius pipirus ir druską

Kiekiai:
kiek pageidajate suvalgyti kiaušinių, tiek prireiks ir duonos riekelių.
kiaulienos šoninės kiekis priklauso nuo to ar šiuo metu laikotės dietos. Kuo daugiau - tuo skaniau

Eiga:
Iš duonos riekelių taisyklingais kvadratais išpjauname minkštimą.
Į keptuvę, įvarviname šiek tiek aliejaus, dedame duonos rėmelius, šalia jų duonos minkštimo kvadratus. Šiek tiek paskrudiname, apverčiame. Į duonos rėmelius atsargiai įmušame po vieną kiaušinį.
Dar šiek tiek pakepę iš keptuvės išimame duonos minkštimo kvadratus. Šie skrebučiai jau paruošti ir keliauja į lėkštę.
Keptuvę su rėmeliuose čirškančiais kiaušiniais uždengiame ir priklausomai nuo pomėgio - džiugina skystesni ar kietesni tryniai - ilgiau ar trumpiau palaikome taip.

Kai matome, jog patiekalas jau tuoj tuoj bus pasirengęs keliauti ant stalo, į keptuvę įmetame keletą šoninės juostelių. Kai tik šios susigarbanoja ir pakvimpa taip, kad nebeįmanoma susilaikyti neparagavus, visą keptuvės turinį perkeliame į lėkštę šalia kvadratinių skrebučių.

Kaip matote iš nuotraukos, mes nusprendėme šalia patiekalo užsiplikyti ir juodos angliškos arbatos. Istorinio teisingumo dėlei ji galėjo būti dar ir užbalinta pienu, tačiau mūsų skrandžiai susiraukė pamąsčius apie pieno ir kiaulienos derinį, tad šios minties atsisakėme. Šiaip ar taip, patiekalas galioja ir be arbatos.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą