penktadienis, spalio 28, 2011

Arial

Žuvis, bet ne žuvis, apsiklojusi patikrintai gardžiu padažu

Jei Arial šriftą paverstume skoniu, jis būtų labai panašus į Helvetica, tik ne toks gardus.

Taip ir sumanėme pasismagindami Arial ir Helvetica gamindami iš labai panašių produktų. Bet… Jei gamindami Helvetica naudojome žuvies file, tai Arial garbei pasirinkome ready-made žuvies pirštelius.
Ir nors buvome pasirengę produktus žuvų piršteliams itin tinkamam padažui (jį šiaip ar taip labai rekomenduojame pasigaminti. Paprastas, bet skanutėlis), paskutinę minutę persigalvojom ir istorinio teisingumo dėlei žuvytes apklojom helvetiškaisiais Ženevos patalais.

Ir visa tai vykdėm siekdami iliustruoti istoriją, jog nors Arial 1982 m. ir buvo sukurta 10 žmonių komandos, vadovaujamos Robin Nicholas ir Patricia Saunders, ir nors ši komanda ir teigė, jog šriftas sukurtas remiantis Monotype Grotesque, buvo akivaizdu, jog raidelės tiesiog įkyriai kopijuoja prieš keletą dešimtmečų sukurtą tobuląją Helvetica.

Ar tai neprimena žuvies, bet ne žuvies, apsiklojusios patikrintai gardžiu padažu? Negana to, jei šriftą sukurti – ilgas ir sunkus darbas (kaip žuvies troškinimas vyne), tai pritaikyti kažką jau sukurto, daug paprasčiau (kaip paskrudinti žuvies pirštelius keptuvėje).

Voila!






Ingredientai:
Žuvies piršteliai

padažui:
(jei manote, jog Arial nusipelno unikalaus padažo)
- krapai
- krienai
- majonezas

arba

žr. Ženevos padažas (jei nemanote, jog Arial nusipelno unikalaus padažo)

Kiekiai:
Žuvies pirštelių kiekis priklauso nuo alkio ir požiūrio į junk food'ą
padažo kiekis taip pat priklauso nuo pomėgio.


Eiga:
Į įkaitintą keptuvę įvarviname aliejaus, dedame žuvies pirštelius.
Kepame kol apskrunda viena pusė. Tada apverčiame ir palaukiame kol parus ir antroji.

Jei gaminate mūsų siūlomą krienų-majonezo padažą, tada svarbiausia proporcija - kiek krienų, tiek ir majonezo, o krapų dedame kiek tik geidžia širdis ar iš daržo prirovė mama.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą