penktadienis, balandžio 06, 2012

Trebuchet


Sūrio sviedinukai

Jei Trebuchet šriftas būtų skonis… Pradėkime nuo šio šrifto istorijos: 
Trebuchet buvo sukurtas Vincent Connare 1996 m. Jo pavadinimas gimė dėl Microsoft iškelto palyginimo, jog šis šriftas turi būti Trebušetas (viduramžių katapultos tipas), sviedžiantis tavo žinutę į interneto platybes.

Nenuostabu, jog patiekalui sugalvojome gaminti katapultos sviedinius. Paprasčiau tariant - kukuliukus. Ilgai svarstėme, iš ko jie turėtų būti pagaminti ir kokiame kontekste pateikti. Mūsų galutinis sprendimas – pavasariui labai tinkamos salotos su sūrio sveidinukais!



Ingredientai:
Iceberg salota 
Minkštas ožkos pieno sūris (tinka ir karvės, ar avies pieno minkšti sūriai)
Maži pomidoriukai
Moliūgo sėklos

Salotų užpilui:
Grūdėtos garstyčios
Medus
Aliejus
Actas, arba citrinos sultys 

Procesas:
Sūrio sviedinukus formuojame iš sūrio masės ir paskrudintų, sūdytų moliūgo sėklų. Suraitę burbuliuką jį išvoliojame sėklose.

Salotų užpilas: Į indelį įkrečiame šaukštą medaus, du šaukštus grūdėtų garstyčių, šaukštą citrinų sulčių, arba acto ir įpilame apie trečdalį stiklinės alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome iki vientisos masės.

Užpilą šlakstome ant stambiai plėšytų salotų lapų ir pusiau perpjautų mažųjų pomidoriukų. Keletą pomidorų paliekame neperpjautų - turėsime daugiau sviedinių! Šalia jų tupdome surio riedulius.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą