ketvirtadienis, gruodžio 01, 2011

Palemonas

Lituanistų liežuvėliai 

Jei originalus lietuviškas šriftas Palemonas būtų skonis, jo paragavę susimąstytume apie labai lietuvišką profesiją - lituanistus. Taip yra todėl, kad šis lietuvių tautybės šriftas šešių žmonių komandos, vadovaujamos Vlado Tumasonio buvo sukurtas ypač lituanistų poreikių patenkinimui. Aiškios nosinės, varnelės ir taškeliai ten kur reikia ir tokie, kokie aiškiausiai matosi - kaip tik mūsų kalbai iliustruoti! Beje sukurtas minint lietuviškos spaudos atgavimo šimtmetį. 

Ilgai sukom galvas, koks patiekalas turėtų gimti po šiuo pavadinimu. Ir net suplojom supratę, jog tam puikiai tinka lituanistų ne tik mėgstamas bet ir jų darbo įrankį primenantis valgyklų patiekalas - liežuvis su majonezu!

Liežuvį gamintį nėra labai įdomu, be to jį jau skanutėliai išrūkytą galima nusipirkti artimiausioje parduotuvėje. O mus sudomino naminio majonezo gamyba. 
Taip, šį dietų baubą, gąsdinantį visais baisiausiais E daug sveikesnį ir tikresnį labai lengvai galima pasigaminti pačiam! 









Ingredientai: 
Rūkytas, virtas ar dar kaip kitaip paruoštas kiaulės, arba karvės liežuvis
Salotos
Kiaušinis
Saulėgražų aliejus (alyvuogių aliejus suteiktų majonezui nebūdingą kartoką prieskonį)
Druska
Garstyčios
Actas

Kiekiai: 
Tiek liežuvių, kiek lituanistų valgys patiekalą
Salotos bus patalai patiekalui - jų kiekis neribojamas
1 kiaušinis
1 stiklinė aliejaus
Žiupsnelis druskos
Šaukštas garstyčių
Šaukštelis acto

Procesas: 
Liežuvį supjaustome riekelėmis ir apkaišytą salotomis išdėliojame lėkštėje.
Kiaušinį nuplauname su muilu (kadangi nebus termiškai apdorojamas svarbu atsikratyti viso galimo brudo) įmušame į indą ir ypatingai plona srovele pamažu pildami aliejų įnirtingai plakame mikseriu.
Beplakdami suberiame druską, įdedame šaukštą garstyčių ir šaukštelį acto.
Kantrybės plakant - kuo ilgiau plaksite, tuo tikresnis majonezas gausis :)
Galiausiai liežuvį apklojame arba apšlakstome savuoju majonezu ir ragaujam.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą